Dumoulin niet te spreken over povere tricolore kampioenentrui: "Hiermee ben ik niet opgezet"

wo 09/08/2017 - 13:03 Sunweb heeft met Sinkeldam en Dumoulin 2 Nederlandse kampioenen in eigen gelederen. In plaats van een geheel rood-wit-blauwe outfit kiest de sponsor voor een weinig spraakmakend alternatief. "Ik snap de denkwijze, maar volgens mij kan ik toch betere argumenten voorleggen", aldus een gepikeerde Tom Dumoulin.

Ook Ramon Sinkeldam klaagde al bij Sunweb

Het was al een issue bij de Nederlandse kampioen op de weg, Ramon Sinkeldam. Hoewel zijn voorgangers meestal een seizoen met een volledig rood-wit-blauw tenue mochten pronken, bedacht Sunweb een erg sobere kampioenentrui. "Heiligschennis", noemden onze noorderburen het.

Met Tom Dumoulin heeft Sunweb ook de Nederlandse kampioen tijdrijden in de ploeg. De winnaar van de Giro kan evenwel niet op een voorkeursbehandeling rekenen. Gisteren reed hij naar de 3e plaats in de tijdrit van de BinckBank Tour, getooid in een erg sobere trui.

De karige tricolore trui van Nederlands kampioen Sinkeldam:

@TeamSunweb

"Waarom neem ik anders deel aan het Nederlands kampioenschap?"

Een zet van sponsor Sunweb die hij niet kan smaken. "Ik neem deel aan het Nederlands kampioenschap om de tricolore trui te mogen dragen. Maar met mijn huidige kampioenentrui ben ik niet opgezet. Ik snap de denkwijze van onze teammanager, maar volgens mij kan ik betere argumenten voorschotelen", vertelt Dumoulin aan De Telegraaf.

"Hoe dan ook, wat de sponsor beslist, moeten wij naleven. Maar als ik wereldkampioen word, blijft de trui wél ongewijzigd. Dat hebben ze me beloofd."