Van Impe opnieuw thuis na hartaanval: "Lucien moet nu goed herstellen"

wo 09/08/2017 - 09:21 Na zijn hartaanval van 3 weken geleden is Lucien Van Impe weer thuis. De laatste Belgische Tourwinnaar onderging 2 operaties en moet daar nu van herstellen. "Lucien moet de drukte mijden en vooral de tijd nemen om er weer bovenop te komen", zegt zijn vrouw Rita.

Hartaanval en 2 operaties achter de rug

Op vrijdag 21 juli werd Lucien Van Impe getroffen door het noodlot. Hij werd onwel en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Onderzoek wees uit dat de oud-Tourwinnaar met verstoppingen in de aders kampte. Van Impe werd meteen geopereerd. Enkele dagen erna ging hij opnieuw onder het mes, waarna hij nog een tijdje in het ziekenhuis herstelde.

Lucien moet nog veel rusten, maar is aan de beterhand.
Luciens vrouw, Rita

Nu is Van Impe dus weer thuis. "Al enkele dagen", zegt zijn vrouw Rita. "We hebben het stil gehouden, omdat Lucien nog steeds heel veel moet rusten. Bezoek is uit den boze, zelfs onze familie en vrienden mogen nu even niet over de vloer komen. De kinesist komt wel dagelijks langs om zich van Luciens toestand te vergewissen. Ik ben blij dat hij weer aan de beterhand is."