Luke Rowe is maanden uit na ongeluk op vrijgezellenfeest

wo 09/08/2017 - 07:11 Sky-renner Luke Rowe staat voor een lange revalidatie. De knecht van Chris Froome heeft zijn scheen- en kuitbeen gebroken op het vrijgezellenfeest van zijn broer. "Ik ben vastberaden om zo snel mogelijk weer op de fiets te zitten."

Wielrenners lopen wel vaker breuken op bij valpartijen, maar de blessure van Rowe kwam er net na de Ronde van Frankrijk, toen hij op pad was met zijn vrienden en familie. "Mijn broer gaat trouwen en dus organiseerden we een vrijgezellenfeest", legt de ongelukkige renner uit op de website van Team Sky.

"Op de eerste ochtend gingen we wildwaterraften. Ik sprong in het water, maar landde met mijn rechterbeen in een ondiep stuk. Als wielrenner ben ik wel wat gewoon op het vlak van pijn en blessures, maar ik voelde meteen dat dit ernstig was."

Rowe brak bij het incident zijn scheen- en kuitbeen. Hij werd ondertussen al geopereerd. "Het was natuurlijk schrikken en er wacht mij een lange revalidatie. De ploeg steunt me gelukkig wel enorm. Ik ben vastberaden om zo snel mogelijk weer op de fiets te zitten."

Rowe blijft strijdvaardig