Kwiatkowski rijdt ook de volgende 3 seizoenen bij Team Sky: "Makkelijke beslissing"

di 08/08/2017 - 12:30 Een beresterke seizoen heeft Michal Kwiatkowski een contractverlenging bij Team Sky opgeleverd. De ex-wereldkampioen tekende voor 3 seizoenen extra. "Ik ben heel blij dat ik ook de volgende 3 jaar tot de Sky-familie mag behoren", zegt Kwiatkowski.

"Bijtekenen was een makkelijke beslissing"

Anderhalve week geleden reed Kwiatkowski naar de winst in de Clasica Sebastian, nadat hij zich in de Tour de ziel uit het lijf had gereden voor kopman en eindwinnaar Chris Froome. Eerder dit seizoen schreef "Kwiato" ook al Milaan-San Remo op zijn naam. Prestaties die werkgever Team Sky dan ook graag beloonde.

"Bijtekenen was een makkelijke beslissing. Ik krijg hier enorm veel steun. Ook al ben ik hier nog maar anderhalf jaar, het voelt alsof ik hier al jaren rijd", reageert een tevreden Kwiatkowski. "Ik kijk uit naar de jaren die volgen, want met Team Sky kan ik nog veel meer koersen winnen."

"Hét seizoen uit mijn carrière"

"Tot nog toe is dit hét seizoen uit mijn carrière. Ik heb mijn plaats binnen het team gevonden en ook mijn Tour was erg goed", gaat Kwiatkowski verder. Dat hij zelf voor het eindklassement zou moeten gaan in een grote ronde, wuift de Pool (voorlopig) weg.

Mijn eigen kans gaan in een grote ronde? Alles op zijn tijd.
Michal Kwiatkowski

"Sommige mensen willen me in een hokje plaatsen. Ik wil niets overhaasten en dus doen we alles stap voor stap. Als ik blijf werken aan mijn klim- en tijdritkwaliteiten maak ik kans om koersen zoals Parijs-Nice of de Dauphiné te winnen. En als ik merk dat ik ook een grote ronde aankan, zal ik die kans niet aan mij laten voorbijgaan", aldus een gemotiveerde Kwiatkowski.

Team Sky maakte enthousiast het goede nieuws bekend: