Sagan: "Ik heb de Tour niet gemist want ze wilden mij niet meer"

ma 07/08/2017 - 12:59 Peter Sagan nam gisteren na de ploegenpresentatie van de BinckBank Tour de tijd voor een uitgebreide babbel met Renaat Schotte. De wereldkampioen was weer zijn guitige zelve. "Of ik mijn wilde haren kwijt ben? Neen, ze zijn gewoon korter."

Peter Sagan over...

  • ...zijn haar: "Het was tijd voor een nieuwe stijl. Het lange haar werd wat saai en ik was het werk beu. Hoe dan ook, mijn haar is niet belangrijk. Of ik mijn wilde haren kwijt ben? Ik ben mijn haar niet kwijt, he, het is gewoon korter."
  • ...de BinckBank Tour: "Alles zal beslist worden in de laatste etappe. Vorig jaar was die heel hectisch en ik zat in een verloren positie. We zijn hier met een goede ploeg en zullen er het beste van maken. We willen zeker proberen te winnen."
  • ...de Ronde van Polen: "Het was heel leuk dat ik een rit kon winnen. Ik had het niet verwacht na drie weken zonder competitie. Het voelde niet echt aan als revanche na mijn uitsluiting uit de Tour. Ik kijk enkel vooruit, niet achteruit."
  • ...de Tour: "Ik heb de Tour niet gemist, want ze wilden mij niet. Ik zag geen goede reden voor mijn uitsluiting. Maar ik wil er niet meer over praten, het ligt achter ons. Of ik nog terugkeer? Dat zien we volgend jaar wel. Ik heb er nog niet aan gedacht en focus op dit seizoen."
  • ...het WK: "Ik ben al 2x wereldkampioen, een 3e keer zou tof zijn. Ik ben realistisch en zal veel geluk nodig hebben om opnieuw te winnen. Ik zal een goede dag nodig hebben."
  • ...de wedstrijden in Canada: "Het zijn heel belangrijke races. Ik rijd er graag. De wedstrijden zijn niet te lang en toch heel lastig. We rijden er rondjes op een mooi circuit en dat is te vergelijken met het WK. Ik kijk ernaar uit."
  • ...de nieuwe finale van de Omloop met Muur en Bosberg: "Tof om te weten, maar Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix blijven belangrijker. Het zal interessant worden, maar daar ben ik nog niet mee bezig."

Het volledige interview met Peter Sagan:

VRT ???media.video.type.mz_vod???