Van den Broeck hangt na dit seizoen zijn fiets aan de haak

vr 19/05/2017 - 07:44 Jurgen Van den Broeck is ondanks een contract tot eind 2018 bezig aan zijn laatste maanden als profrenner. "Ik luister naar de signalen van mijn lichaam", zegt de renner van LottoNL-Jumbo.

Jurgen Van den Broeck (34) is momenteel aan de slag in de Giro. De moeite die het hem kostte om het vereiste niveau daarvoor te halen, deed hem beseffen dat hij er geen extra jaar meer aan vast wil plakken.

"Ik luister naar de signalen van mijn lichaam", zegt Van den Broeck. "Je kunt de wielersport alleen aan 100 procent bedrijven. Het valt me alsmaar zwaarder om dat te bereiken en ik heb er steeds meer moeite mee om er veel voor van huis te zijn."

In 2004 debuteerde Van den Broeck in het profpeloton. In zijn 14 seizoenen als profrenner kwam hij uit voor onder meer Discovery Channel, het Belgische Lotto (foto) en Katjoesja. Van den Broeck startte in 15 grote rondes en in zowel de Tour, de Giro als de Vuelta eindigde hij in de top 10 van het algemeen klassement.

"Bij LottoNL-Jumbo voel ik me thuis en de ondersteunende rol waarvoor ik gehaald ben, is de laatste jaren beter bij mij gaan passen", aldus Van den Broeck. "Ik ben de ploeg heel erg dankbaar voor het feit dat ze heeft meegedacht over wat voor mij het beste is."

LottoNL: "Jurgen mag trots zijn op carrière"

“Jurgen is bezig aan een heel mooie carrière. Daar mag hij trots op zijn. Dat hij eerlijk aangaf dat hij dit zware vak niet nog een jaar wil uitoefenen, bewonder ik”, licht sportief directeur Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo toe.

“We hebben er intensieve gesprekken over gevoerd en gezamenlijk zijn we tot dit besluit gekomen. Zijn focus is nu volledig op de Ronde van Italië en het ondersteunen van kopman Steven Kruijswijk. Het welslagen daarvan zou een mooie bekroning voor Jurgen zijn.”