De Plus wou Giro-rit winnen ter ere van Decraene: "Ik vergeet Igor niet"

wo 17/05/2017 - 19:14 Voor Laurens De Plus was de Giro-rit vandaag extra speciaal, omdat Firenze de startplaats was. "Mijn goede vriend Igor Decraene werd hier 4 jaar geleden wereldkampioen", reageert De Plus, die 10e eindigde. "Ik wou iets terugdoen voor hem."

De Plus: "Vind het nog altijd jammer dat Igor er niet meer is"

Quick-Step-renner Laurens De Plus reed de hele dag in de vuurlinie tijdens de Giro. En daarvoor had hij een goede reden. "Ik reed de hele tijd met Igor Decraene in gedachten", reageerde De Plus bij onze Giro-man Renaat Schotte.

Decraene (foto) overleed 3 jaar geleden. Het jaar daarvoor had hij zich nog tot wereldkampioen tijdrijden gekroond in Firenze. "Daarom was ik vandaag van bij de start extra gemotiveerd om er iets van te maken", zegt De Plus.

"Igor was een goede vriend, die ik niet zomaar vergeet. Tijdens de voorbereiding naar dat WK in Firenze waren we kamergenoten. Ik vind het nog altijd jammer dat hij er niet meer is. Ik wou vandaag iets terugdoen voor hem door te winnen. Hopelijk lukt het in de toekomst wel."

PhotoNews

De Plus: "Heb nog niet vaak in finale van koers gezeten"

De Plus beseft dat hij nog wat ervaring miste om voor de zege mee te spelen. "Ik had al veel energie verspild op de 1e klim omdat ik absoluut in de vlucht van de dag wou zitten", legt De Plus uit.

"Daarna wou ik wat doseren en hield ik Costa in het oog. Maar ik heb nog niet vaak in de finale van een wedstrijd gezeten, waardoor ik nog niet goed aanvoel wanneer ik moet gaan. Dat is iets dat je moet leren."

"Op het einde was ik gewoonweg ook leeg", geeft De Plus toe. "Ik vond het wel fantastisch dat er vandaag 3 Belgen mee waren in de ontsnapping."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Hermans: "Monfort en ik hebben goed samengewerkt"

Ben Hermans (7e) was uiteindelijk de beste Belg in de daguitslag vandaag. "Tijdens de laatste klim had ik de benen niet om net mee te zijn ", reageert Hermans.

"Maar Maxime (Monfort, red) en ik hebben goed samengewerkt in de afdaling, waardoor we nog net teruggekeerd zijn. Ik heb gegokt op mijn sprint en nestelde me in het wiel van Visconti. Maar uiteindelijk had ik de benen niet meer om te sprinten voor winst."

VRT ???media.video.type.mz_vod???