Safety car in Baloise Belgium Tour moet veiligheid van renners garanderen

wo 17/05/2017 - 19:34 De Baloise Belgium Tour pakt uit met een opmerkelijke primeur. Er zal in de 87e editie ook een safety car meerijden. "Deze wagen rijdt een half uur voor het peloton uit en fungeert als een extra paar ogen", legt de organisatie uit.

De Baloise Belgium Tour werd vorig jaar overschaduwd door een zwaar ongeval in het peloton. Een seingever op de motor reed bij het inhalen van het peloton Stig Broeckx aan. De Lotto-renner liep daarbij zware hersenschade op, lag maanden in coma en is pas sinds kort aan de beterhand.

De safety car scant de omgeving voor ongevallen, geparkeerde auto's of andere onverwachte omstandigheden.
koersdirecteur Rob Discart

De organisatoren van de rittenkoers dragen de veiligheid van de wielrenners hoog in het vaandel en introduceren daarom de Baloise safety car. "Deze wagen rijdt een halfuur voor het peloton uit en fungeert als een extra paar ogen voor de organisatie", legt koersdirecteur Rob Discart uit.

"De safety car scant de omgeving op ongevallen, een brand, geparkeerde auto's of andere onverwachte omstandigheden. Op deze manier kan de koersdirectie, in samenspraak met alle ordediensten, indien nodig onmiddellijk ingrijpen."

Veelzijdige etappes

Er komen heel wat grote namen aan de start in Lochristi op woensdag 24 mei. De bekendste Belgen zijn Philippe Gilbert, Tiesj Bennoot, Oliver Naesen, Jan Bakelants, en Jens Keukeleire. Het is ook uitkijken naar een wedstrijd in de wedstrijd tussen veldrijders Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Met een spurt op de "Wandelaar" in Knokke-Heist , een passage door het Heuvelland op dag 2, een tijdrit in Beveren en een pittige mini-versie van Luik-Bastenaken-Luik komt iedere renner aan zijn trekken in de 87e editie van de Baloise Belgium Tour.