Toekomst Quick-Step Floors nog altijd onzeker: "Kan nog geen nieuws melden"

wo 17/05/2017 - 10:55 Quick-Step-manager Patrick Lefevere vertoefde de voorbije dagen in de Ronde van Californië. Hij sprak er onder meer met Specialized, maar kon nog geen nieuws meegeven over de toekomst van zijn ploeg. "Er lopen wel gesprekken."

Lefevere: "Ik kan nog altijd geen groot nieuws melden"

Eind dit jaar lopen de contracten met de sponsors van Quick-Step Floors af. Zdenek Bakala, mecenas van het team, gaf eerder al aan dat hij ook in 2018 verder gaat met het steunen van de succesvolle wielerformatie.

Ik kan nog altijd geen groot nieuws melden. Er lopen gesprekken, maar voorlopig kan ik niet met nieuws naar buiten komen.

Toch wil manager Patrick Lefevere niet volledig afhankelijk zijn van de steenrijke Tsjech. Hij sprak de voorbije maanden met de sponsors van de ploeg en eventuele nieuwe sponsors. "Eind juni wil ik duidelijkheid", klonk het eerder. Toch is er nog altijd geen nieuws over nieuwe sponsors en bleef het stil.

In de Ronde van Californië sprak Lefevere onder meer met Specialized, het Amerikaanse fietsenmerk dat zijn thuisbasis heeft in Morgan Hill. Hoe die gesprekken evolueren wil Lefevere niet zeggen. "Ik kan nog altijd geen groot nieuws melden. Er lopen gesprekken, maar voorlopig kan ik niet met nieuws naar buiten komen."

Lombardi: "Ga ervan uit dat Gaviria in 2018 voor Quick-Step rijdt"

De renners van Quick-Step Floors maken zich voorlopig niet al te veel zorgen. Giovanni Lombardi, manager van goudhaantje Fernando Gaviria, gaat ervan uit dat de Colombiaan ook volgend seizoen voor Lefevere rijdt. "Ik denk niet dat we ons veel zorgen moeten maken. Ik doe dat toch niet als het om Fernando gaat."