Edwig Van Hooydonck over neef Nathan: "Gemaakt voor Ronde en Roubaix"

di 16/05/2017 - 11:18 Eind mei maakt Nathan Van Hooydonck (21) zijn profdebuut bij BMC. "Hij heeft heel veel talent en er staat een goede kop op", zegt oom Edwig. "Nathan heeft alles om een goede profrenner te worden."

Edwig: "Naam Van Hooydonck legt hem geen extra druk op schouders"

Edwig Van Hooydonck (foto) won 2 keer de Ronde van Vlaanderen (1989 en 1991), 4 keer de Brabantse Pijl, 1 keer Kuurne-Brussel-Kuurne en 1 keer Dwars door Vlaanderen. 

25 jaar na die knappe prestaties is er met Nathan straks weer een Van Hooydonck te bewonderen in het profpeloton. "Ik denk niet dat de naam Van Hooydonck extra druk legt bij Nathan", zegt oom Edwig aan Sporza.

"Bij de nieuwelingen en de aspiranten was dat misschien wel zo, omdat ouders van andere renners zeiden dat ze die Van Hooydonck in de gaten moesten houden. Maar dan word je daar alleen maar sterker van."

"Een goede voorjaarsrenner met een goede tijdrit"

Wat voor soort renner is Nathan? "Hij is het type renner dat ik was", zegt Edwig. "Ik ben ervan overtuigd dat hij een goede voorjaarsrenner zal zijn. Hij houdt van kasseien en slecht weer. Hij is gemaakt voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

"Daarnaast is Nathan ook goed tegen de klok. Door zijn goede tijdrit kan hij een goed klassement rijden in korte etappewedstrijden die niet te zwaar zijn."

"Nathan heeft heel veel talent en er staat een goede kop op. Hij heeft alles om een goede profrenner te worden. Maar hoe ver hij zal geraken, zal de toekomst uitwijzen."

"Kansen krijgen bij BMC"

Nathan Van Hooydonck debuteert eind mei in de Ronde van Luxemburg bij BMC. "Als je de kans krijgt om als 21-jarige bij BMC te mogen rijden, mag je dat niet laten liggen", zegt Edwig.

"Een voordeel is dat BMC op Van Avermaet na niet echt een supergoede ploeg heeft voor de voorjaarsklassiekers, waardoor Nathan wel kansen zal krijgen in die wedstrijden."