VIDEO: Toms Skujins glijdt onderuit, stapt op, valt weer en is totaal verdwaasd

di 16/05/2017 - 06:59 Een akelig beeld tijdens rit 2 in de Ronde van California: de Let Toms Skujins (Cannondale) verloor zijn evenwicht in een afdaling, ging tegen de vlakte en was even volledig het noorden kwijt.

Aanvankelijk vertolkte de 25-jarige Toms Skujins een hoofdrol in de etappe. De Let van de Cannondale-ploeg maakte deel uit van een vluchtersgroepje en muisde er eventjes alleen vanonder.

Ik raad aan om nooit het gevecht met het asfalt aan te gaan. Verliezen doe je altijd.
Toms Skujins

Maar tijdens de vrij steile afdaling van Quimby Road misrekende Skujins zich in een bocht en kwakte hard tegen het asfalt. Waggelend klauterde hij opnieuw op zijn fiets, maar hij viel er meteen weer af.

Vanaf de andere kant van de weg wou Skujins nog altijd niet van opgeven weten. Een motard had zijn fiets meegenomen en totaal verdwaasd liep Skujins de straat over, waarbij hij bijna werd weggemaaid door voorbijrijdende renners.

Skujins kroop uiteindelijk toch weer op zijn fiets en reed zich een paar meter verder bijna vast in een gootje. Eenmaal zijn ploegleider bij hem was, een paar kilometer verder, stapte hij dan toch in de auto en verdween uit de koers. Het verdict in het ziekenhuis: een hersenschudding en gebroken linkersleutelbeen.

Een lachend gezicht op Twitter

Op zijn eigen Twitter-pagina pitste Skujins er vanuit het ziekenhuis nog een grapje af. "Ik raad aan om nooit het gevecht met het asfalt aan te gaan. Verliezen doe je altijd", schreef Skujins en hij postte er een foto van zichzelf bij met een gehavend maar lachend gezicht.

De beelden:

Tweets: