Vandenbergh herstelt goed van val in Duinkerke: "Geen complicaties"

ma 15/05/2017 - 12:10 Bij een zware smak liep Stijn Vandenbergh vorige week een zware hersenschudding op in de Vierdaagse van Duinkerke. "Maar alles evolueert in positieve zin met hem", meldt zijn team AG2R.

"Op vraag van familie ligt Stijn nu in ziekenhuis van Kortrijk"

Het was een beangstigend moment: Stijn Vandenbergh die even bewusteloos was na een zware val in rit 1 van de Vierdaagse van Duinkerke.

De Belg van AG2R werd overgebracht naar het ziekenhuis van Valenciennes, waar een zware hersenschudding werd vastgesteld.

"Maar ondertussen gaat het goed met Stijn", laat zijn ploeg AG2R weten. "Op vraag van zijn familie is Stijn naar het ziekenhuis van Kortrijk gebracht zodat hij dichter bij huis is."

Bakelants maakt comeback in Ronde van België

Normaal gezien zou Vandenbergh volgende week de Ronde van België rijden. Samen met Oliver Naesen en Jan Bakelants was hij geselecteerd voor de nationale selectie, omdat AG2R zelf niet aan de start komt. 

"Nu zullen we enkel Naesen en Bakelants afvaardigen naar de Ronde van België", meldt AG2R. "Bakelants maakt zijn comeback na een sleutelbeenbreuk op training eind maart. Hij is de voorbije week op stage geweest naar de Sierra Nevada met onder meer Bardet en voelt zich weer goed."