Van der Poel: "Ik zou geen heel jaar op de weg kunnen fietsen"

ma 15/05/2017 - 06:50 Afgelopen week maakte Mathieu van der Poel het mooie weer op de mountainbike. "Crossen, wegwielrennen of mountainbiken? De combinatie maakt het net zo leuk", zegt de Nederlander aan Sporza.

Van der Poel: "Ik wil mijn eigen weg volgen"

Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert focust zich alsmaar meer op de weg. Maar zijn opponent Mathieu van der Poel amuseert zich nog altijd het meest naast de weg.

"De meeste mensen zijn ook in mijn geval altijd maar over de weg bezig", zegt Van der Poel aan Sporza. "Maar het is niet omdat mijn vader (Adrie) en grootvader (Poulidor) op de weg gereden hebben, dat ik dat ook moet doen."

"Ik wil een beetje mijn eigen weg volgen. En zolang ik plezier beleef aan de wedstrijden offroad, zal ik er blijven aan meedoen."

"Ik zou het veldrijden en mountainbiken te hard missen"

"Veldrijden, mountainbiken of koersen op de weg? Ik denk niet dat je er moet tussen kiezen. Het is net de combinatie die het zo leuk maakt", zegt Van der Poel.

"Als ik een heel jaar zou moeten crossen, zou ik het misschien beu worden. Als ik een heel jaar op de weg zou moeten fietsen of een heel jaar mountainbiken, zou dat ook zo zijn. Maar voorlopig amuseer ik me het meest naast de weg."

"Uiteraard wil ik op de weg ook eens kijken wat ik allemaal kan. Want ik hou van uitdagingen. Maar ik ben niet de renner die graag vooruitkijkt. Ik wil mezelf bijvoorbeeld niet opleggen dat het over een jaar gedaan is met veldrijden en mountainbiken. Ik zou het te hard missen. "