Teuns (3e): "Ik wou Valverde wel volgen, maar kon niet"

wo 19/04/2017 - 16:55 Er stond zoals verwacht geen maat op Alejandro Valverde op de Muur van Hoei, maar Dylan Teuns (25) gaf met een derde plaats wel een stevig visitekaartje af. "Ik hoop dat ik zondag hetzelfde vertrouwen krijg van mijn ploeg, want Luik-Bastenaken-Luik is echt een droomkoers", zegt de BMC-renner.

Dylan Teuns begon naar eigen zeggen rond de 10e positie aan de laatste beklimming van de Muur van Hoei. "Ik moest even opschuiven, maar ik zat net op tijd bij de eerste renners voor de steile bochten", legt Teuns aan Sporza uit.

Ik heb een goeie winter gehad. Ik wist dat ik goed was, maar dit had ik niet verwacht.
Dylan Teuns, derde in de Waalse Pijl

"In 2011 stond ik als toeschouwer op de plaats waar Philippe Gilbert aanzette. Daar zat ik nu even ingesloten, maar misschien was dat maar goed ook. Want als ik zelf had aangezet, dan zou ik misschien stilgevallen zijn."

Op de versnelling van Valverde had Teuns net als alle anderen geen antwoord. "Ik wou hem wel volgen, maar kon niet. Ik heb het geprobeerd, maar ik kwam vijf procent tekort, denk ik."

"Zijn explosie was fantastisch. Dat is suprematie. Ik kon even aanklampen, maar dan had hij nog eens een extra versnelling. Die had ik niet."

"Voor de derde plaats was het nog spannend, maar ik ben erg tevreden. Ik heb een goeie winter gehad. Ik wist dat ik goed was, maar dit had ik niet verwacht. Fantastisch!"

"Ik weet niet of ik in Luik een hoofdrol kan spelen"

Wie in de Waalse Pijl uitblinkt, kan dat zondag ook in Luik-Bastenaken-Luik. "Ik weet niet of ik er een hoofdrol kan spelen", zegt Teuns.

"Maar ik hoop dat ik hetzelfde vertrouwen van de ploeg krijg als vandaag. Hopelijk kan ik mijn best doen, want Luik-Bastenaken-Luik is ook een droomkoers."

Van Avermaet feliciteert zijn ploegmaat: