Ex-manager: "Peter Sagan kan ooit de Tour winnen"

di 18/04/2017 - 20:52 Nu het voorjaar toch wat is tegengevallen, kan Peter Sagan misschien overwegen om andere doelen te stellen. Roberto Amadio, die manager was van Sagan bij Liquigas, denkt dat de Slovaak zich "met de nodige opofferingen" kan omscholen tot ronderenner. Dat zegt de Italiaan aan het Britse Cycling Weekly.

Roberto Amadio zei 3 jaar geleden al dat Peter Sagan ooit de Tour zou kunnen winnen en daar is de Italiaan nu nog meer dan ooit van overtuigd. "Hij zal wel slim moeten rijden, zoals Bradley Wiggins het deed, en hij zal enorme opofferingen moeten doen om zijn lichaam aan te passen."

Met 4 kilogram minder zullen ze veel moeite moeten doen om hem op de cols te lossen
Roberto Amadio

"Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij zijn mannetje kan staan in de bergen en hij heeft ook een goeie tijdrit in de benen. Hij zal het parcours ook wel wat mee moeten hebben."

"Met 4 kilogram minder, maar met evenveel kracht, zullen ze veel moeite moeten doen om hem op de cols te lossen. Het vergt natuurlijk heel wat volharding, zowel mentaal als fysiek. Ik weet niet of het dat waard is."

Als Sagan ooit zou overwegen zijn carrière een nieuwe wending te geven, dan mag hij daar niet te lang meer mee wachten, vindt Amadio. "Hij is nu 27 jaar. Als ronderenner ben je op je best tussen je 29e en 32e."