Dennis wint tweede rit in Tour of the Alps, Pinot is nieuwe leider

di 18/04/2017 - 15:25 Voor de tweede dag op een rij heeft een uitgedund peloton voor de zege mogen sprinten in de Tour of the Alps. Deze keer beschikte Rohan Dennis over het beste eindschot. Thibaut Pinot moest tevreden zijn met de tweede plaats, maar hij mag als troostprijs wel de leiderstrui overnemen van Scarponi.

De etappe startte door sneeuwval niet op de Europabrug, maar een eind verderop in Vipiteno. De rit telde hierdoor maar 140,4 km in plaats van de voorziene 181,3 km.

Een vroege vlucht met Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), Simone Velasco (Bardiani-CSF), Niccolo Salvieti (Sangemini) en Patrick Gamper (Tirol) werd gegrepen door het peloton aan de voet van St-Justina, de zwaarste klim van de dag en op 28 km van de streep.

Nadien probeerden nog enkele renners weg te vluchten, maar het peloton had alles onder controle en raapte alle vluchters op. Er volgde een sprint bergop waar Rohan Dennis (BMC) van ver aanzette en naar de overwinning reed, voor Pinot (FDJ) en Davide Ballerini (Androni).

Het is voor de Australiër, na de titel van nationaal kampioen tijdrijden, de eindzege in de Ronde van de Provence en de slottijdrit in de Tirreno-Adriatico zijn vierde overwinning van het seizoen.

Uitslag rit 2

 1. Rohan Dennis (Aus) - 140 km in 3u20'12"
 2. Thibaut Pinot (Fra) - allen zelfde tijd
 3. Davide Ballerini (Ita)
 4. Geraint Thomas (GBr)
 5. Eduard Prades (Spa)
 6. Eduard Prades (Spa)
 7. Luis Leon Sanchez (Spa)
 8. Mattia Cattaneo (Ita)
 9. Kenny Elissonde (Fra)
 10. Matteo Busato (Ita)

Stand na rit 2

 1. Thibaut Pinot (Fra) - in 6u52'18"
 2. Michele Scarponi (Ita) - op 0"
 3. Geraint Thomas (GBr) - op 3"
 4. Davide Formolo (Ita) - op 9"
 5. Dario Cataldo (Ita) - op 10"
 6. Domenico Pozzovivo (Ita) - op 11"
 7. Rohan Dennis (Aus) - op 11"
 8. Mattia Cattaneo (Ita) - op 13"
 9. Hugh Carthy (GBr) - op 17"
 10. Damiano Caruso (Ita) - op 21"

Tweets: