Keukeleire, Naesen en Vandenbergh rijden Ronde van België met nationaal team

di 18/04/2017 - 13:57 In het kader van het ontwikkelingsprogramma BeCAD biedt de bond de komende maanden drie beloften de kans om met vijf profs mee te rijden in drie topkoersen. "Het gaat om de Ronde van België (25-28/5), de Brugse Elfstedenronde (18/6) en Halle-Ingooigem (21/6)", legt bondscoach Kevin De Weert uit. Jens Keukeleire (Orica), Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh (AG2R) zijn drie van de vijf profs in de Belgische rittenkoers.

De Weert schetst het BeCAD-project, wat staat voor Belgian Cycling Athletic Development: "We willen enkele beloften de kans bieden om te proeven van het grote werk. En tegelijk geven we profs de kans om de Ronde van België te rijden als hun ploeg dat niet doet."

Keukeleire (Orica, foto), Naesen en Vandenbergh doen al zeker mee aan de rittenkoers en mogelijk ook Jan Bakelants, ploegmaat van Naesen en Vandenbergh bij AG2R.

Voor de drie koersen zullen niet telkens dezelfde namen rijden. De Weert: "We bekijken met de organisatoren en ploegen wat er kan. Het hangt er ook allemaal van af wie er vrij is. We hebben een tiental namen van profs op het oog en ik ben in overleg met de bondscoach van de beloften."

"Voor de beloften ligt het wat moeilijk dat de zondag van de Ronde van België Parijs-Roubaix wordt gereden. En de week nadien begint de Vredeskoers, een belangrijke afspraak voor de beloften."