Voorjaar van Gilbert is voorbij door naweeën van val in Amstel Gold Race

ma 17/04/2017 - 10:39 Philippe Gilbert zal zijn wonderlijke voorjaar niet afsluiten met een zege in "zijn" Luik. Gilbert won gisteren de Amstel Gold Race blijkbaar met een gekneusde nier. Dat letsel liep hij op bij een val vroeg in de wedstrijd.

Philippe Gilbert leek niet veel hinder te ondervinden van zijn valpartij in de Amstel Gold Race. Sterker nog, op meesterlijke wijze trok hij op het einde van de wedstrijd het laken naar zich toe.

Na de wedstrijd trok hij toch naar het ziekenhuis voor een check-up en daaruit bleek dat zijn nier geraakt is bij die val. "Ik voelde al pijn bij mijn val, maar die ebde weg toen ik weer op de fiets stapte", vertelt Gilbert.

"Na de wedstrijd kwam de pijn in mijn onderrug terug, dus besloten we toch naar het ziekenhuis te gaan. Het is gelukkig niet al te ernstig. Als alles goed gaat, kan ik over een week weer beginnen met de training."

"Jammer, want de conditie was nog uitstekend"

Philippe Gilbert moet door deze blessure wel voor het tweede jaar op een rij zijn Waalse koersen laten schieten. Vorig jaar brak hij zijn vinger na een handgemeen met een chauffeur op training.

Gilbert blikt hoe dan ook met een goed gevoel terug op zijn voorjaar. "Het was een van mijn beste jaren. Ik kijk met een glimlach terug op wat ik bereikt heb."

"Ik heb zowel in de kasseiklassiekers als in de Ardennenklassiekers meegedaan om de prijzen. Het is jammer dat ik er niet zal bij zijn de komende week, want de conditie was nog uitstekend. Maar onze ploeg is sterk en ik heb er vertrouwen in dat de goeie resultaten zullen volgen."

Gilbert blijft de komende 24 uur nog ter controle in het ziekenhuis. Daarna mag hij naar huis terugkeren.

FOTO: de val van Philippe Gilbert in de Amstel Gold Race

VIDEO: herbeleef de zege van Philippe Gilbert in de Amstel

VRT ???media.video.type.mz_vod???