Wilfried Peeters: "Wij hebben met BMC het hele voorjaar opgekuist"

ma 17/04/2017 - 12:30 Quick-Stepploegleider Wilfried Peeters was na de overwinning van zijn nieuwe poulain Philippe Gilbert in de Amstel Gold Race uiteraard een tevreden man. "Philippe voelt zich goed in de ploeg. Hij glundert, hij is content."

"Na Gilberts valpartij hadden we wel schrik"

Na de dubbelslag Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race wordt Philippe Gilbert een wedergeboorte toegedicht. "Dat is al een paar weken aan de gang. Gilbert voelt zich goed in de ploeg", weet Peeters.

In de achtervolgende groep zaten alleen maar kopmannen. Wie ging daar de kastanjes uit het vuur halen?
Wilfried Peeters

"Na Gilberts valpartij halverwege hadden we wel schrik, maar wat hij in de finale deed, chapeau daarvoor. In de achtervolgende groep zaten alleen maar kopmannen. Wie ging daar de kastanjes uit het vuur halen? Dat is ons geluk geweest."

Sinds Gilbert dit seizoen bij Quick-Step Floors onderdak gevonden heeft, lijkt hij zich weer goed in zijn vel te voelen. "Hij glundert, hij herleeft."

"We hebben lang getwijfeld om hem Parijs-Roubaix te laten rijden. Uiteindelijk was het een goede beslissing om Gilbert zich te laten voorbereiden op deze wedstrijden"

Ook manager Patrick Lefevere is blij met zijn "dream team"

"Wij hebben met BMC het hele voorjaar opgekuist"

Waar Quick-Step vorig jaar in het voorjaar altijd net achter het net viste, gaat het de blauwhemden dit wielerseizoen meer voor de wind. "Vorig jaar werden we op onze waarde geklopt, maar in de breedte waren we wel sterk."

"Nu begonnen we goed en dat is goed voor het moraal. Alles mag en niets moet meer. Wij hebben met BMC het hele voorjaar opgekuist. Dan had je ook nog Sky, dat waren de betere ploegen", blikt Peeters nu al tevreden terug op het voorjaar.