Démare sprint makkelijk naar zege in GP van Denain

do 13/04/2017 - 16:56 Arnaud Démare heeft de 59e editie van de Grand Prix de Denain (1.BC) gewonnen. De Fransman van FDJ was in de sprint sneller dan zijn landgenoot Nacer Bouhanni en Juan Sebastian Molano. De eerste Belg was Boris Vallée op een vierde plaats, Roy Jans sloot de top vijf.

Al vroeg in de koers trok een groepje vluchters van zes renners in de aanval. Daarin zaten drie Belgen: Ludovic Robeet (WB Veranclassic), Christophe Noppe (Sport Baloise) en Stef Van Zummeren (Veranda's Willems). Even later kwam er met Joeri Calleeuw (Roubaix Lille Métropole) nog een Belg bij.

Duel tussen Bouhanni en Démare

In het peloton controleerden twee ploegen de hele wedstrijd: Cofidis voor Nacer Bouhanni en FDJ voor Arnaud Démare.

Het peloton rekende de vroege vluchters in op zes kilometer van de streep en zoals verwacht kwam er een massasprint aan. Een treintje van Cofidis bracht Bouhanni in stelling, Démare sloot aan achter dat treintje en kon profiteren. Démare won de spurt makkelijk met een fietslengte voorsprong van zijn landgenoot Bouhanni en daarachter Molano (Manzana Postobon).

Op de erelijst van de GP Denain volgt Démare de Brit Daniel McLay op. Voor de 25-jarige Fransman was het er na 2013 al de tweede zege. De laatste Belgische eindwinst in de GP Denain dateert al van 2003, toen Bert Roesems er de sterkste was.

Drie Belgen in de top tien

Boris Vallée (Fortuneo-Vital Concept) kwam als eerste Belg over de streep, hij behaalde een mooie vierde plaats. Roy Jans (WB Veranclassic - Aqua Protect) eindigde net achter Vallée op de vijfde plaats en Bert Van Lerberghe (Topsport Vlaanderen-Baloise) wist de negende plek te bemachtigen.

Tweets: