Degenkolb blijft Jans voor in de Münsterland Giro

ma 03/10/2016 - 16:50 De Duitser John Degenkolb (Giant) volgt Tom Boonen op op de erelijst van de Münsterland Giro. In een lange sprint is hij sneller dan de Belg Roy Jans. De Duitser Pascal Ackermann mocht als derde het podium op.

John Degenkolb is in de Duitse selectie voor het WK niet beschermd. Dat zijn André Greipel en Marcel Kittel wel, maar vandaag bewees Degenkolb alvast dat zijn snelle benen er nog zijn in het seizoenseinde.

Op de natte straten in Münster kwam hij tevoorschijn uit een sprintend groepje om de zege op zak te steken. Het was er zijn eerste zege, in 2011 en 2014 was hij wel al tweede. Een keertje geklopt door Kittel en eens door Greipel.

Voor Degenkolb is het zijn tweede seizoenszege pas. Hij kon natuurlijk wel maar in mei zijn plek in het peloton innemen na een ongeluk op training in Spanje. Hij werd toen met enkele ploegmaten aangereden.

Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) strandde voor het tweede jaar op rij op de tweede plaats. Vorig jaar moest hij Tom Boonen voorlaten.

Uitslag Münsterland Giro (1.BC)

1. John Degenkolb (Dui) 208 km in 4u50'52"
2. Roy Jans  
3. Pascal Ackermann (Dui) allen
4. Matteo Trentin (Ita)  
5. Dion Smith (Aus)  
6. Alan Banaszek (Pol) zelfde
7. Phil Bauhaus (Dui)  
8. Gianni Meersman  
9. Robin Stenuit tijd
10. Bert Van Lerberghe  

Een video van de aankomst