Van Aert etaleert veldritvorm in spektakelrijke Schaal Sels

zo 28/08/2016 - 16:32 Wout van Aert heeft zijn wegseizoen in schoonheid afgesloten met de overwinning in de Schaal Sels. De veldrijder dartelde over de kasseien en grindwegen en schudde zijn medevluchters af met een ultieme versnelling. Hij tankt zo vertrouwen voor de start van het veldritseizoen.

Met 34 kilometer kasseien en 33 kilometer onverharde wegen was het parcours van de Schaal Sels nog uitdagender dan vorig jaar. De organisatie beperkte het deelnemersveld ook tot zes renners per ploeg om een strijd van man tegen man te krijgen.

En dat plannetje werkte ook. Het duurde niet lang voor de grindwegen voor afscheiding zorgden in het peloton. Onder anderen Wout van Aert, Baptiste Planckaert en Stijn Steels kozen het hazenpad.

Met nog twintig kilometer voor de boeg loste Stijn Steels een eerste bommetje. Maar op de kasseien doemde de schaduw van Van Aert op. Ook de andere vluchters konden nog aansluiten, maar iedereen keek met argusogen naar topfavoriet Van Aert.

Op een klein wegeltje zag de veldrijder zijn kans schoon. Met een indrukwekkende versnelling schudde hij iedereen af en bolde hij solo over de streep. Een portie vertrouwen voor de start van het veldritseizoen. 

Van Aert: "Conditioneel klaar om te schitteren in het veld"

"Ik wil de komende weken weer schitteren in mijn regenboogtrui", zei Van Aert. "Het is een teken dat ik conditioneel klaar ben om in het veld te duiken en daar wil ik weer schitteren."

"Ik wist dat ik in de laatste plaatselijke ronde mijn allerlaatste cartouche moest verschieten en dat deed ik ook. Er wordt de laatste tijd meer en meer naar mij gekeken in de wegkoersen. Ook vandaag werd ik door de kenners naar voren geschoven als topfavoriet."

"Daarom heb ik zo lang mogelijk gewacht om weg te rijden. Ik wist dat het moest gebeuren op die laatste onverharde strook die op zowat vijf kilometer van de eindmeet lag."

Uitslag Schaal Sels:

1. Wout van Aert in 4u15'20"
2. Timothy Dupont op 15"
3. Stijn Steels z.t.
4. Baptiste Planckaert z.t.
5. Xandre Meurisse z.t.
6. Brian Van Goethem (Ned) z.t.
7. Tim Declercq op 18"
8. Joeri Stallaert op 1'56"
9. Taco van der Hoorn (Ned) op 1'57"
10. Lutwig De Winter op 2'04"