Baugnies verlengt zijn titel in de Druivenkoers in Overijse

wo 24/08/2016 - 18:04 Jérôme Baugnies heeft de Druivenkoers in Overijse gewonnen. De renner van Wanty - Groupe Gobert ontdeed zich in de laatste ronde van zijn medevluchters en kwam solo over de finish.

Een groep van vijf renners liet zich niet afschrikken door het warme weer en trok al vroeg in de aanval. Het peloton liet niet helemaal begaan. Het verschil werd nooit groter dan drie minuten. 

De laatste overblijvers van de vlucht werden gegrepen door een grote groep nieuwe aanvallers. Dimitri Claeys en Floris De Tier probeerden samen met Huub Duijn weg te rijden, maar zonder succes. 19 renners begonnen samen aan de slotronde van 13 kilometer.

Baugnies profiteerde in de slotfase van een moment van twijfel bij de andere om solo weg te rijden. Op een parcours dat hij ondertussen goed kent, bouwde hij voldoende voorsprong uit. Met een halve minuut verschil kwam hij solo over de finish in Overijse. Huub Duijn werd tweede, Marco Marcato, die vorig jaar tweede was, eindigde dit jaar als derde.

Baugnies: "De sprint afwachten was niet aan de orde"

Winnaar Baugnies was bijzonder blij met zijn tweede overwinning op een rij. "Dit is een weerspiegeling van de goede conditie van de afgelopen maanden. Ik ben uitermate tevreden dat ik deze toch wel mooie wedstrijd voor de tweede keer op rij kan winnen."

"De aanval is de beste verdediging en die stelling ben ik zeker gevolgd. Een sprint afwachten was niet aan de orde. Ik sloeg direct een mooie kloof en ben van dan af het beste van mezelf blijven geven om niet meer in de problemen te komen. Dat lukte wonderwel, al was het met deze warmte een zeer lastige koers."

Uitslag Druivenkoers:

1. Jéröme Baugnies 196km in 4u45'00"
2. Huub Duijn (Ned) - 5"
3. Marco Mercato (Ita) - 5"
4.  Dimitri Claeys - 8"
5. Joachim Vanreyten - 26"
6. Kevyn Ista - allen zelfde tijd
7. Jelle Vanendert 
8. Tore Bjorn Hoem (Den)
9. Etienne van Empel (ned)
10. Lukas Pöstlberger (Oos)