Planckaert is de snelste in La Poly Normande

zo 31/07/2016 - 17:41 Baptiste Planckaert heeft La Poly Normande, een ééndagswedstrijd in het noorden van Frankrijk, gewonnen. De sprinter van Wallonie-Bruxelles haalde het in de massasprint voor Anderson en Duval. Het is de derde Belgische zege in evenveel edities van La Poly Normande.

Een groep van vijf ging er op het eerste klimmetje van de dag vandoor. De vijf avonturiers kregen een vrijgeleide van het peloton en reden een maximale voorsprong van meer dan drie minuten bij elkaar.

In de achtervolgende groep knapten de jongens van Cofidis, waar Nacer Bouhanni zijn terugkeer in het peloton vierde na zijn handbreuk die hem weghield uit de Tour, en AG2R het zware werk op. De vlucht had nooit een kans en werd vakkundig opnieuw ingerekend.

Guillaume Martin (Wanty) en Marc Fournier (FDJ) probeerden het nog met een ultieme uitval, maar ook zij bleven niet vooruit. Een massasprint volgde en daarin was Baptiste Planckaert de beste. De Belg haalde het voor Ryan Anderson (Direct Energie) en Julien Duval (Armée de Terre).

Door zijn vierde zege van het seizoen, allemaal op Frans grondgebied, blijft Planckaert ook leider in de Europe Tour. In La Coupe de France, een Frans regelmatigheidscriterium, moet hij de leidersplaats nog aan Samuel Dumoulin laten, die vandaag vierde werd.

Uitslag Polynormande (1.1):

  1. Baptiste Planckaert 169km in 4u08'41"
  2. Ryan Anderson (Can) - allen zelfde tijd
  3. Julien Duval (Fra)
  4. Samuel Dumoulin (Fra)
  5. Kevyn Ista
  6. Tony Hurel (Fra)
  7. Maxime Vantomme
  8. Rudy Barbier (Fra)
  9. Dimitri Claeys
  10. Anthony Maldonado (Fra)