Campenaerts is een zucht sneller dan Lampaert op BK tijdrijden

do 23/06/2016 - 18:24 Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) heeft in Mol-Postel het BK tijdrijden gewonnen. Hij was drie seconden sneller dan Yves Lampaert (Etixx-Quick Step).

Titelverdediger Jurgen Van den Broeck paste dit jaar voor het BK tijdrijden, waardoor Yves Lampaert als topfavoriet aan de start verscheen in Mol-Postel.

Lampaert ontgoochelde niet, want de Etixx-Quick Step-renner zette onderweg de beste tussentijden neer.

Maar Victor Campenaerts had zijn tijdrit net iets beter ingedeeld: de 24-jarige Campenaerts mag een jaar de Belgische driekleur dragen.

Campenaerts kan met deze Belgische titel zijn voorjaar doorspoelen. Na een val in de proloog van de Ronde van Romandië kon de LottoNL-Jumbo-renner niet deelnemen aan de Giro.

Campenaerts: "Hoop op selectie voor tijdritkampioenschappen"

  • Victor Campenaerts: "Ik ben ontzettend tevreden, want dit was mijn hoofddoel. Vorig jaar was dat ook het geval, maar toen had ik niet echt goed ingedeeld. Nu wel, want ik maak alles goed in de laatste rechte lijn. Ik hoop dat ik nu mijn selectie afgedwongen heb voor de tijdritkampioenschappen. Ik weet dat het veel te vroeg is om er prestaties neer te zetten, maar ik heb nog progressiemarge."
  • Yves Lampaert: "Het verschil is zeer klein, zeker na 38 kilometer. Dat dit BK voor mij echt een doel was? Dat geldt voor alle starters. Victor had hier al het hele jaar zijn doel van gemaakt, ik had nog andere doelen op de weg. Wat het verschil gemaakt heeft? Hij had met Guillaume Van Keirsbulck onderweg een mikpunt en op mentaal vlak speelt dat heel veel."

Uitslag

1. Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) - 38 km in 46'18"
2. Yves Lampaert (Etixx-Quick Step) - op 3"
3. Ben Hermans (BMC) - 12"
4. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) - 57"
5. Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) - 1'17"
6. Sean De Bie (Lotto-Soudal) - 1'19"
7. Laurens De Plus (Etixx-Quick Step) - 1'38"
8. Frederik Frison (Lotto-Soudal) - 1'39"
9. Julien Vermote (Etixx-Quick Step) - 1'50"
10. Gaetan Bille (Wanty-Groupe Gobert) - 1'57"

Enkele tweets over het BK tegen de klok