Groenewegen klopt Greipel in Keulen

zo 12/06/2016 - 15:58 Dylan Groenewegen heeft de honderdste editie van de Rund um Köln (1.1) gewonnen. In de massasprint klopte de jonge Nederlander van LottoNL-Jumbo André Greipel (Lotto)Soudal). Nikias Arndt (Giant-Alpecin) vervolledigde het podium.

Heel wat kleine ploegen maakten de wedstrijd hard in de beginfase. Uiteindelijk reed een zestal, zonder echt bekende namen, weg van het peloton.

Het zestal reed een voorsprong van een vijftal minuten bij elkaar op het geaccidenteerde parcours. In het peloton knapten de twee Lotto's het harde werk op voor Groenewegen en Greipel.

Op veertien kilometer van de finishlijn was alles te herdoen. Taylor Phinney (BMC) probeerde het nog met een ultieme uitval, maar ook hij kon zijn inspanning niet doortrekken tot het einde.

Een massasprint moest voor de beslissing zorgen. Daarin haalde Groenewegen, vorige week nog de winnaar van de Heistse Pijl, het vrij eenvoudig voor de Duitsers Greipel en Arndt. Voor Groenewegen is het de vijfde zege van het seizoen.

Uitslag Rund um Köln (1.1):

1. Dylan Groenewegen (Ned) 205,8 km in  4u42'45"
2. André Greipel (Dui) - z.t.
3. Nikias Arndt (Dui)
4. Kristian Sbaragli (Ita)
5. Mark Renshaw (Aus)
6. Gerald Ciolek (Dui)
7. Pascal Ackermann (Dui)
8. Phil Bauhaus (Dui)
9. Pieter Vanspeybrouck
10. Steele Von Hoff (Aus)

14. Bert Van Lerberghe
18. Jasper De Buyst
33. Gijs Van Hoecke
40. Maxime Farazijn
42. Sep Vanmarcke
43. Bert De Backer
50. Eliot Lietaer

De finish in Keulen: