Lefevere: "Als Van Aert ook het BK wint, wil ik hem in de ploeg"

do 26/05/2016 - 06:43 Wout van Aert deed gisteren veel monden openvallen door Tony Martin af te troeven in de proloog van de Ronde van België. "Wout is een wereldcoureur", zwaait Etixx-Quick Step-manager Patrick Lefevere met het wierookvat.

In de straten van Beveren was wervelwind Van Aert twee seconden sneller dan tijdritspecialist Tony Martin. "Ik ben niet verrast", zegt Patrick Lefevere in Het Nieuwsblad.

Als ik zou moeten kiezen tussen Wout en Mathieu? Ik zou ze allebei willen.
Wout van Aert

"Wout is een wereldcoureur, net als Mathieu van der Poel. Als ik zou moeten kiezen tussen Wout en Mathieu? Ik zou ze allebei willen. Dat zegt genoeg, zeker?"

"Als Van Aert deze Ronde van België wint en ook de Belgische kampioenentrui verovert (Van Aert heeft een doel gemaakt van het BK, red), dan moet Wout volgend seizoen in mijn ploeg komen rijden", zegt de manager van Etixx-Quick Step.

"Voorlopig gaat Van Aerts voorkeur nog uit naar het veld. Maar als hij nog vijf koersen wint, zal zijn honger naar de weg niet meer te stillen zijn."

"Dan ligt de beslissing natuurlijk bij Wout voor welk team hij wil uitkomen. Maar laten we kalm blijven en die jongen zijn ding laten doen."

Bekijk de knappe proloog van Wout van Aert

VRT ???media.video.type.mz_vod???