Kristoff sprint naar de zege in Frankfurt

zo 01/05/2016 - 17:09 Alexander Kristoff (Katjoesja) heeft zichzelf opgevolgd in de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. De winnaar van 2014 - vorig seizoen werd de race geannuleerd na een terreurdreiging - won na een indrukwekkende massasprint voor Maximiliano Richeze en Sam Bennett.

De traditionele 1 mei-wedstrijd stond dit seizoen in het teken van de terugkeer van John Degenkolb. De Duitser reed in eigen land zijn eerste wedstrijd sinds zijn zware val op oefenstage in januari.

De kopman van Giant-Alpecin werd massaal aangemoedigd door het toegestroomde publiek, maar moest op een stevig klimmetje op vijftig kilometer van het einde passen.

Zijn landgenoot Tony Martin versnelde niet veel later en kreeg Dani Martinez mee. Het duo kreeg een minuut voorsprong, maar op 35 kilometer van het einde was alles te herdoen.

Etixx-Quick Step gooide met David De La Cruz een nieuw bommetje, maar ook de Spanjaard kon het niet uitzingen tot het einde en werd gegrepen op vijftien kilometer van de finishlijn.

Op het lokale circuit in Frankfurt zette Alexander Kristoff zijn mannen op kop. De winnaar van 2014 werd perfect gegangmaakt in de slotkilometers en maakte het met overmacht af in de sprint. 

Uitslag:

  1. Alexander Kristoff (Noo) in 5u00'03"
  2. Maximiliano Richeze (Arg) - z.t.
  3. Sam Bennett (Ier) 
  4. Pieter Vanspeybrouck 
  5. Yves Lampaert
  6. Tom Devriendt
  7. Pawel Franczak (Pol)
  8. Maurits Lammertink (Ned)
  9. Bartlomiej Matysiak (Pol)
  10. Fabian Wegmann (Dui)