"Laat rugzakken thuis tijdens de Ronde van Vlaanderen"

di 15/03/2016 - 09:16 De Ronde van Vlaanderen is dit jaar aan zijn 100e editie toe. De jubileumeditie wordt er eentje met nooit eerder geziene veiligheidsmaatregelen. Zo zullen rugzakken verboden zijn in de veiligheidszones.

De Ronde van Vlaanderen brengt traditioneel een enorme massa volk op de been en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. Door de volkstoeloop die verwacht wordt, geldt voor de Ronde dreigingsniveau 3. Dat betekent concreet dat er zeer strenge veiligheidsmaatregelen zullen gelden voor het publiek.

"Het is de eerste keer dat we daarmee geconfronteerd worden", vertelt Joost Duhamel, hoofd van de politiezone Vlaamse Ardennen, aan Radio 2. "Dreigingsniveau 3 betekent dat we bijkomende veiligheidsmaatregelen moet nemen."

"In de veiligheidszones zijn rugzakken niet toegelaten. De veiligheidszones zijn de grote, klassieke zones waarin het meeste publiek aanwezig is, zoals de Kwaremont, de Koppenberg en de aankomstzone."

De boodschap voor de koersliefhebbers die de Ronde langs het parcours willen volgen, is dan ook duidelijk: "Laat rugzakken thuis, want je raakt niet in de veiligheidszones met een rugzak. Het is een maatregel die dient om de veiligheid van het publiek te verhogen."

Mensen die al van 's morgens vroeg langs het parcours gaan staan, zullen dus een alternatief moeten zoeken voor hun picknick en hun frigobox.