Boonen klaagt over slecht weer: "UCI volgt eigen regels niet"

ma 07/03/2016 - 19:27 De eerste etappe in Parijs-Nice werd niet alleen door de grindwegen gekleurd, maar vooral door de slechte weersomstandigheden. "Er is een nieuw UCI-protocol en ze volgen hun eigen regels niet", baalt Tom Boonen.

Vooraf was Tom Boonen niet te spreken over de grindwegen in de eerste rit in lijn. "Maar het stelde allemaal niet veel voor. We moeten het daar niet te veel meer over hebben", reageerde Boonen na de aankomst.

We hebben 200 kilometer gereden in echt slecht weer. Ik weet dat het moeilijk is om hier oplossingen voor te vinden, maar voor de zoveelste keer is er niets gebeurd."
Tom Boonen

Over de slechte weersomstandigheden - wind, koude, regen en sneeuw - was Boonen niet te spreken. "Er is een nieuw UCI-protocol en ze volgen hun eigen regels niet", legt Boonen uit. "Dat is het belangrijkste feit van deze etappe."

"We hebben 200 kilometer gereden in echt slecht weer. Ik weet dat het moeilijk is om hier oplossingen voor te vinden, maar voor de zoveelste keer is er niets gebeurd."

"Het probleem is dat je er niets aan kunt doen zodra je van start bent gegaan met het peloton. Je kunt stoppen en aan de kant van de weg zitten, maar wat lost dat op?"

"Het was ijskoud. Het is gewoon jammer dat er niets gebeurt en dat niemand initiatief neemt. Het is nu al voor de 35e keer dat er niets gebeurt", zegt Boonen, ondanks de introductie van een "extreme weather-protocol" bij de UCI.

"We moeten hen toch niet smeken om hun eigen regels te volgen?"

Is er tijdens de etappe dan geen overleg geweest met de organisatoren? "Het was te koud om te praten", zegt Boonen. "En wij moeten toch niet met hen praten."

"Zij moeten dat met ons doen. Het zijn hun eigen regels, zij volgen ze niet. We moeten hen toch niet smeken om hun eigen regels te volgen?"

Enkele foto's: