Dupont en De Bie verdelen de koek in West-Vlaanderen

zo 06/03/2016 - 16:14 Sean De Bie (Lotto-Soudal) heeft de Driedaagse van West-Vlaanderen op zijn naam geschreven. In de slotrit tussen Nieuwpoort en Ichtegem eindigde hij tweede achter Timothy Dupont (Verandas Willems).

Door de regen en de wind was het oorlog van bij de start. Het peloton viel uiteen in zes waaiers, maar op de pittoreske weggetjes in het Heuvelland vloeide alles weer samen.

Een kwartet met Kenneth Vanbilsen zette nog door, op het plaatselijke circuit in en rond Ichtegem stortte een groep van veertien renners zich in het offensief.

Leider Tom Bohli had de slag gemist, Wisniowski (3e in de stand) en De Bie (5e) waren wel op de juiste trein gesprongen. De Bie had zijn zinnen gezet op de eindzege en probeerde het solo, maar Wisniowski dichtte het gat.

Van der Sande probeerde de rode loper uit te rollen voor De Bie, die in de sprint het hoofd boog voor Timothy Dupont (Verandas Willems). Maar door de bonificaties aan de finish glipte De Bie toch nog voorbij Wisniowski naar eindwinst.

De Bie: "Pluk de vruchten van werk tijdens de winter"

"Ik was na de finish ontgoocheld dat ik niet gewonnen had. Een ritzege zou mijn eindzege meer glans gegeven hebben, maar ik kan er uiteindelijk vrede mee nemen, want ik heb het eindklassement naar mij toegetrokken", reageerde eindwinnaar Sean De Bie.

De Bie bedankte zijn ploegmaats voor het geleverde werk. "Wij zaten hier met een jong team dat het ook kan afmaken. Dat is leuk. Eind vorig seizoen voelde ik dat er progressie was bij mij. Ik trainde heel goed deze winter en daar pluk ik nu de vruchten van."

Uitslag rit 2:

01. Timothy Dupont - 182,7 km in 4u21'56"
02. Sean De Bie - zelfde tijd
03. Nils Politt (Dui)
04. Xandro Meurisse
05. Lukasz Wisniowski (Pol)
06. Olivier Pardini
07. Tosh Van der Sande
08. Jelle Wallays - 23"
09. Florian Sénéchal (Fra) - 25"
10. Rick Zabel (Dui) - 54"

Eindstand:

01. Sean De Bie - in 8u16'55"
02. Lukasz Wisniowski (Pol) - op 7"
03. Nils Politt (Dui) - op 13"
04. Olivier Pardini - op 23"
05. Xandro Meurisse - op 35"