Duitse renner Fiek maakt dramatische val in meer van Lugano

zo 28/02/2016 - 16:39 Update: ma 29/02/2016 - 16:55 De GP Lugano van 2016 zal onthouden worden voor het slechte weer, de zege van de Italiaan Sonny Colbrelli (Bardiani), maar vooral de tuimelperte in het meer van de Duitser Arnold Fiek. De 22-jarige renner maakte een val van 12 meter, maar kwam er zonder breuken vanaf.

Arnold Fiek heeft een goede engelbewaarder. De 22-jarige Duitser van Christina Jewelry ontsnapte al in de openingsfase aan een drama. Fiek miste een bocht en botste met zijn fiets tegen de dranghekken. Daarop werd hij de lucht in gekatapulteerd om uiteindelijk twaalf meter lager in het meer van Lugano te belanden.

Hij kon nog op eigen krachten op een muurtje klauteren (zie foto), waar hij van de crash en de emoties moest bekomen. Een bootje van de organisatie pikte de onfortuinlijke Fiek op. In het ziekenhuis hadden de dokters goed nieuws: de jonge renner is nooit buiten bewustzijn geweest en heeft, behalve een nat pak en een straf verhaal, ook niets overgehouden aan zijn duik. Vandaar zijn duim omhoog. Na een slechte nacht in het ziekenhuis mocht hij naar huis.

Dramatische val van Fiek:

Colbrelli is sneller dan Ulissi en Ferrari

De weergoden waren de renners niet gunstig gezind in Lugano, de regen viel er met bakken uit de lucht. Tvetcov en Nych trokken in de aanval en kregen even later het gezelschap van Wegmann en Gerdemann. Die laatste gaf er even later abrupt de brui aan.

De andere drie werden weer ingerekend op 60 kilometer van het einde, waarna een vijftal ervandoor ging. Italianen Ulissi, Cunego en Pirazzi kregen het gezelschap van Pantano en Fraile, maar ook die aanval was geen lang leven beschoren.

Ulissi probeerde het dan nog eens, maar alweer liet de achtervolgende groep hem niet begaan. Een sprint moest dus beslissen over winst en daarin was Colbrelli duidelijk de sterkste. Hij verwees Diego Ulissi en Roberto Ferrari naar de dichtste ereplaatsen.

Uitslag van de GP Lugano:

  1. Sonny Colbrelli (Ita) - 185 km in 5u02'07"
  2. Diego Ulissi (Ita) - zelfde tijd
  3. Roberto Ferrari (Ita)
  4. Andrej Solomennikov (Rus)
  5. Jarlinson Pantano (Col)
  6. Damiano Cunego (Ita) op 4"
  7. Omar Fraile (Spa) - 7"
  8. Simone Andreetta (Ita) - 38"
  9. Igor Anton (Spa) - z.t.
  10. Roman Maikin (Rus) - 1'02"

Bekijk hier de aankomst: