Vakoc klopt Bakelants in de spurt in de Drôme Classic

zo 28/02/2016 - 16:18 Twee wedstrijden in de Ardèche en twee overwinningen voor Petr Vakoc. Ook in de Drôme Classic was de renner van Etixx-Quick Step de sterkste. Jan Bakelants (AG2R) moest in een sprint met zijn tweeën de duimen leggen voor de Tsjech.

Het peloton dat aan de start verscheen in de Drôme Classic bestond grotendeels uit dezelfde namen die gisteren al de Classic Sud Ardèche betwistten. In de omgeving van Valence moesten de renners 200 kilometer afleggen over een parcours met enkele stevige hellingen.

©Etienne Garnier

Vier Fransen trokken in de aanval onder een bewolkte hemel, maar het peloton hield hen in het vizier. Ze kregen nooit meer dan 5 minuten en zagen het peloton langzaam maar zeker dichterbij sluipen.

In de laatste 20 kilometer barstte de strijd los, toen eerst Romain Bardet (AG2R) en daarna Nicolas Edet (Cofidis) een bommetje gooiden. Die laatste sloeg een klein kloofje, maar op de Mur d'Allex werd hij opnieuw bij de lurven gevat door de achtervolgers.

Op drie kilometer van de streep rook Voeckler zijn kans, maar zijn late uitval werd geneutraliseerd. Aanvallen in de laatste kilometers, dat kan Jan Bakelants ook. Onze landgenoot sprong weg, maar Petr Vakoc reageerde gevat.

In de sprint met z'n tweeën moest Bakelants zijn meerdere erkennen in de Tsjech, die zo zijn tweede wedstrijd in evenveel dagen op zak kon steken. Arthur Vichot verzekerde zich een handvol seconden later van de derde plaats.

Met Pieter Serry (5e) eindigde er nog een tweede Belg en tweede renner van Etixx-Quick Step in de top tien.

Uitslag Drôme Classic:

  1. Petr Vakoc (Tsj) - 200 km in 5u08'57"
  2. Jan Bakelants (Bel) - zelfde tijd
  3. Arthur Vichot (Fra) - op 6"
  4. Julien Simon (Fra) - allen zelfde tijd
  5. Pieter Serry (Bel)
  6. Adam Yates (G-Br)
  7. Romain Feillu (Fra)
  8. Romain Bardet (Fra)
  9. Anthony Maldonado (Fra)
  10. Lilian Calméjane (Fra)