Van Avermaet verrast: "Is er een nieuwe bondscoach?"

vr 12/02/2016 - 18:26 Kevin De Weert volgt Carlo Bomans op als bondscoach van de Belgische wielrenners. Greg Van Avermaet kwam uit de lucht gevallen, maar vindt het een goeie keuze. "Hij ligt goed in de groep", klinkt het.

Greg Van Avermaet zat vandaag nog op de fiets voor de laatste rit in de Ronde van Qatar. De BMC-renner was verbaasd toen hem na de finish vragen gesteld werden over Kevin De Weert. "Is er een nieuwe bondscoach? Dat is een verrassing voor mij, Carlo had niet gezegd dat hij ging stoppen", zei Van Avermaet.

"Ik vind Kevin De Weert wel een goeie keuze. Hij was er al bij op het WK in Richmond, dus ik had wel gedacht dat hij de volgende bondscoach zou worden. Dat die beslissing al zo snel zou volgen, had ik wel niet verwacht."

De Weert is nog maar 33 jaar. Heeft hij genoeg ervaring? "Ik ken Kevin alleen als renner van de nationale ploeg. We hebben samen verschillende WK's gereden. Ik denk wel dat hij iemand is die de capaciteiten heeft om bondscoach te zijn. Uiteindelijk moet je ook maar twee of drie keer per jaar echt iets doen."

"Kevin ligt ook wel goed in de groep. Daarom lijkt hij mij een goeie keuze. Ervaring is niet echt nodig, we zijn allemaal verstandige renners. We weten wat er moet gebeuren op een WK en hebben koerservaring genoeg om een WK te rijden. Dat helpt al om een ploeg te kunnen smeden."

"Een bondscoach moet vooral de juiste renners selecteren en een goed evenwicht vinden tussen kopmannen en knechten. Het is in de eerste plaats belangrijk dat je goede renners hebt en daar kan je dan iets mee opbouwen."