De Weert (33) volgt Bomans op als wielerbondscoach

vr 12/02/2016 - 11:52 Kevin De Weert wordt de nieuwe bondscoach van de Belgische wielerploeg. Hij volgt Bomans op, die zich over de junioren zal ontfermen en een coördinerende rol krijgt. Ex-wielrenner De Weert was al de assistent van Bomans.

De Belgische wielerbond heeft zijn organigram door elkaar geschud. Carlo Bomans had het wat gehad met zijn rol als bondscoach en mag zich nu op de algemene coördinatie storten.

Ik stak nooit onder stoelen of banken dat ik de ambitie had om bondscoach te worden, maar mijn plan was wel om een tijdje in de schaduw van Carlo te kunnen blijven om het vak onder de knie te krijgen.
Kevin De Weert

"Een goeie voorbereiding was voor mij al het halve succes en daarom ligt deze nieuwe rol me wel. Het kost me weinig moeite om afscheid te nemen van de profs, want ik kan met de junioren blijven werken en me uitleven", zegt Bomans.

Bomans werd na de wereldtitel van Boonen in 2005 bondscoach en veroverde met Philippe Gilbert in 2012 een wereldtitel.

Bomans' opvolger wordt Kevin De Weert, pas 33 en dus jonger dan Tom Boonen. "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan", zegt De Weert, die al als assistent van Bomans werkte.

"Ik stak nooit onder stoelen of banken dat ik de ambitie had om bondscoach te worden, maar mijn plan was wel om een tijdje in de schaduw van Carlo te kunnen blijven om het vak onder de knie te krijgen."

"Het drukke programma van 2016 versnelde het proces omdat Bomans de boel moet coördineren. Dus word ik voor de leeuwen gegooid op de Spelen, het EK en het WK. Een hele boterham, maar dat schrikt me niet af", zegt De Weert.