Kennaugh mag champagne laten knallen na Great Ocean Road Race

zo 31/01/2016 - 08:55 Peter Kennaugh heeft de tweede editie van de Cadel Evans Great Ocean Road Race op zijn naam geschreven. In Geelong kwam de Brit van Sky alleen over de streep, na een solo in de finale.

Zes renners tekenden langs de Australische kust voor de traditionele ontsnapping. De vluchters fietsten een maximale bonus van ruim zes minuten bij elkaar, maar voor twee renners ging het voorin wel te snel.

Bij het ingaan van de drie plaatselijke rondes in Geelong, op 60 kilometer van de aankomst, hadden de vier overgebleven vluchters nog een voorsprong van twee minuten op het peloton. Dat bleek niet genoeg om het uit te zingen tot de finish.

In de plaatselijke rondes was de beklimming van Challambra Crescent telkens de scherprechter. Valls, Meyer en Puccio sloegen met zijn drieën een bres. Bij het ingaan van de laatste ronde had het een trio een voorsprong van zo'n 20 seconden op een uitgedund peloton.

Bij de laatste doortocht op Challambra Crescent achtte Peter Kennaugh zijn moment gekomen. De Britse kampioen raapte de koplopers op en maakte vervolgens het verschil in de afdaling. Aan de streep had Kennaugh zes seconden over op een eerste achtervolgende groep.

Enkele tweets en foto's:

Uitslag

1. Peter Kennaugh (GBr) 174 km in 4u04'59"
2. Leigh Howard (Aus) op 6"
3. Niccolo Bonifazio (Ita)  
4. Pim Ligthart (Ned)  
5. Simon Gerrans (Aus)  
6. Nathan Haas (Aus)  
7. Aleksej Tsatevitsj (Rus)  
8. Ben Swift (GBr)  
9. Enrico Battaglin (Ita)  
10. Dion Smith (Aus)  
26. Gert Dockx 11"
55. Thomas De Gendt 6'09"