"Een wonder dat Degenkolb en co. het er levend vanaf gebracht hebben"

za 23/01/2016 - 18:11 Drama op stage van Giant-Alpecin: John Degenkolb werd samen met vijf ploegmaten aangereden door een auto. "De toestand van de betrokken renners is stabiel", meldt de ploeg. "We hebben veel geluk gehad."

John Degenkolb en zes ploegmakkers hadden net hun laatste sprintje afgewerkt, toen ze plots van de weg gemaaid werden door een auto.

"Als je de fietsen ziet, is het een wonder dat alle renners het er levend vanaf gebracht hebben
Mecanicien Giant-Alpecin

Een Engelse vrouw was in tegengestelde richting op de renners van Giant-Alpecin ingereden. Na het ongeluk kwamen twee vliegtuigen ter plaatse, die Degenkolb en co naar het ziekenhuis overbrachten.

"Als je de fietsen ziet, is het een wonder dat alle renners het er levend vanaf gebracht hebben," vertelt een mecanicien van het team aan NOS.

Naast Roubaix-winnaar John Degenkolb geraakte ook de Fransman Warren Barguil betrokken bij het ongeval, net als Chad Haga (gebroken heup), Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam en Max Walscheid. De zevende renner in het gezelschap, Kragh Andersen, kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

"Het hele team is in shock", meldt Giant-Alpecin. Iedereen is bij bewustzijn, de toestand van de betrokken renners is stabiel. "We beseffen dat we veel geluk gehad hebben."

De auto richtte een zware ravage aan

Steun op twitter vanuit de wielerwereld