Nuyens organiseert wielercompetitie: "We willen jongeren kansen geven"

ma 18/01/2016 - 20:00 Nick Nuyens en zijn organisatiebureau Pro Cycling Events hebben de Napoleon Games Cycling Cup boven de doopvont gehouden. In 10 eendagskoersen wordt gestreden om één beker, naar het model van de Coupe de France in Frankrijk. Alle koersen worden uitgezonden op VTM en RTBF.

Het regelmatigheidscriterium bundelt 10 wedstrijden die, op het vernieuwde Dwars door het Hageland na, allemaal al een rijke geschiedenis hebben.

De geselecteerde koersen hebben een indrukwekkende erelijst, maar kregen weinig aandacht. Daar komt nu verandering in.
Jeroen Lerouge

De GP Samyn mag op 2 maart de spits afbijten. Op 11 oktober kennen we na de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen de eerste winnaar van de Napoleon Games Cycling Cup.

"We willen in de eerste plaats jongeren een kans geven", zegt organisator Nick Nuyens. "De toppers van morgen kunnen het opnemen tegen de toppers van vandaag. Een klassement over een heel jaar laat hen toe zich te ontwikkelen qua strategisch inzicht, doorzettingsvermogen en leiderscapaciteiten."

"Naast een algemeen klassement is er ook een jongeren- en een ploegenklassement. Op strategische plaatsen zijn er ook tussensprinten om de renners agressief te laten koersen."

"De 10 geselecteerde koersen hebben stuk voor stuk een mooi parcours en een indrukwekkende erelijst", zegt medeorganisator Jeroen Lerouge. "Ze kregen alleen wat minder aandacht in de media. Daar komt nu verandering in. De organisatoren van de koersen zijn tevreden, want de waarde van hun koers stijgt hierdoor."

De 10 wedstrijden

02/03 GP Samyn
18/03 Handzame Classic
04/06 Heistse Pijl
22/06 Halle-Ingooigem
05/08 Dwars door het Hageland
21/08 GP Poeske Scherens
16/09 Koolskamp
02/10 Eurométropole
04/10 Binche-Chimay-Binche
11/10 Putte-Kapellen