Bakelants blijft op dreef in Italië: "Goeie fles wijn voor ploegmaats"

za 10/10/2015 - 19:53 Jan Bakelants heeft de Giro dell'Emilia, een wielerwedstrijd buiten categorie in Italië, gewonnen. Na een knappe inspanning kwam de AG2R-kopman solo over de finishlijn. Andrea Fedi (Southeast) en Angel Madrazo (Caja Rural) vervolledigden het podium.

Voor Bakelants is het de tweede overwinning op korte tijd in Italië. Vorige week was hij de beste in de Giro del Piemonte, ook een wedstrijd buiten categorie.

Net als bij zijn vorige overwinning op Italiaanse bodem kreeg Bakelants af te rekenen met kletsnatte wegen, maar dat deerde onze landgenoot duidelijk niet.

Bakelants reed zelf het kloofje dicht op twee vluchters en hield een elitegroepje netjes op afstand. Bij de vijfde beklimming van de San Luca kon niemand de AG2R-renner nog volgen. Bakelants volgt op de erelijst oude krijger Davide Rebellin op.

Bakelants: "Frisheid door niet-selectie voor het WK"

"Mijn conditie is echt heel goed en die weersomstandigheden liggen me ook goed", analyseert Jan Bakelants zijn prima najaarsvorm bij Sporza.

"Alles gaat goed. Ik ben blij dat ik mijn seizoen, dat toch succesvol is geweest, zo eindigt. Ik ben tevreden met deze overwinning, want deze koers heeft toch een mooie erelijst. Het is fijn om daar tussen te staan."

"Na de Tour heb ik een hoog niveau gehaald. Vandaag heeft de hele ploeg ook voor mij gereden. Dat is fantastisch, want ik heb dat nog nooit meegemaakt. Ik ben blij dat ik het heb waargemaakt. Ik zal vanavond trakteren met een goeie fles wijn."

Met deze vorm had Bakelants misschien ook wel iets kunnen forceren op het WK in Richmond. "Het is jammer dat ik daar niet bij was, daar lieg ik niet over. Maar ik begrijp de keuze van de bondscoach. Zijn jongens hebben niet ontgoocheld en vormden een hechte groep."

"En ik zou misschien moeilijk in dat verhaal met drie kopmannen gepast hebben. Ik moet toegeven dat ik met zo'n conditie niet naar Richmond getrokken zou zijn om in de beginfase van het WK mee te springen. En mijn niet-selectie betaalt zich nu ook uit in frisheid."

Uitslag:

1. Jan Bakelants 200km in 5u08'17"
2. Andrea Fedi (Ita) - op 2"
3. Angel Madrazo (Spa) - 3"
4. Damiano Cunego (Ita) - 12"
5. Eduard Prades (Spa) - 20"
6. Jan Polanc (Slo) - z.t.
7. Franco Pelizotti (Ita) - 33"
8. Mauro Finetto (Ita) - 38"
9. Edoardo Zardini (Ita) - 48"
10. Merhawi Kudus (Eri) - 1'00"