Debusschere toont z'n najaarsvorm ook in Lichtervelde

wo 23/09/2015 - 17:10 Jens Debusschere (Lotto-Soudal) heeft de 71e editie van de Omloop van het Houtland gewonnen. De voormalige Belgische kampioen won de massasprint in Lichtervelde.

Vorige week was Jens Debusschere al de snelste in de GP de Wallonie. Vrijdag kwam de 26-jarige renner ook als eerste over de streep in het Kampioenschap van Vlaanderen, maar in Koolskamp werd hij gedeclasseerd. Debusschere had de Nederlander Dylan Groenewegen gehinderd. Eerder dit jaar was Debusschere ook de primus in de tweede etappe van de Tirreno-Adratico.

Debusschere is dus bezig aan een puik najaar. "Sinds de Ronde van Groot-Brittannië loopt alles zoals het hoort", zegt de winnaar van de Omloop van het Houtland.

"De ploeg werkt voor mij en ik kan het telkens afmaken. Dat doet echt deugd. Toen er beslist werd om mijn kaart te trekken, sloop er wel wat stress in mijn hoofd. Ik was de declassering van vorige week nog niet vergeten, maar ik ben echt blij dat het hier gelukt is."

Met deze benen had Debusschere misschien wel iets kunnen forceren in Richmond, maar de sprinter werd niet geselecteerd. "Ik was er natuurlijk liever bij geweest. Met mijn huidige conditie had ik er wel een plaats gehad en had ik er mijn deel van het werk kunnen doen."

"Het parcours in Richmond ligt me, maar als er zondagavond een Belg wereldkampioen is, dan heeft de tactiek van de bondscoach gewerkt. Het WK van volgend jaar in Qatar? Mijn kans op een selectie heb ik al besproken met Carlo Bomans. Die omloop moet me nog beter liggen dan het parcours in Richmond."

Uitslag Omloop van het Houtland (1.1)

  1. Jens Debusschere - 198 km in 4u22'32"
  2. Timothy Dupont - z.t.
  3. Coen Vermeltfoort (Ned)
  4. Raymond Kreder (Ned)
  5. Shane Archbold (NZl)
  6. Tom Van Asbroeck
  7. Romain Feillu (Fra)
  8. Max Walscheid (Dui)
  9. Amaury Capiot
  10. Bert Van Lerberghe

Op de erelijst volgt Jens Debusschere Jelle Wallays op. Marcel Kittel kon het record van drie overwinningen evenaren, maar de Duitser stapte vroegtijdig af.