Stagiair Stenuit wint helse editie van de Schaal Sels

zo 30/08/2015 - 17:29 Robin Stenuit (Wanty-Groupe Gobert) heeft in Merksem de 90e editie van de Schaal Sels gewonnen. Op een wel heel geaccidenteerd parcours was Stenuit sneller dan zijn medevluchter Naesen. De koers moest even worden geneutraliseerd toen een volgauto vast zat in een maïsveld.

Voor de 90e editie van de Schaal Sels wilde de organisatie groots uitpakken. De renners kregen in de polders 33 kilometer kasseien en 18 kilometer onverharde wegen voor de wielen geschoven.

@hetiskoers

Dat Parijs-Roubaixachtige parcours werd niet zonder slag of stoot bedwongen. Onderweg moest de jury de koers neutraliseren, omdat de auto met de voorzitter vast zat in de modder tussen een maïsveld (foto). Na een oponthoud én een neutralisatie konden de renners weer op pad.

Na de herstart rukten 16 renners zich los uit het peloton. Vooral Topsport Vlaanderen-Baloise was goed vertegenwoordigd, met Jelle Wallays als exponent. Wallays probeerde naar de zege te soleren, maar bij het ingaan van de plaatselijke ronde werd hij bij de lurven gevat.

Robin Stenuit (stagiair bij Wanty-Groupe Gobert) en Oliver Naesen (Topsport Vlaanderen-Baloise) maakten handig gebruik van een moment van vertwijfeling in de kopgroep om zich uit de voeten te maken. De twee kornuiten hielden stand en maakten zich klaar voor een sprint op de Bredabaan in Merksem.

Uiteindelijk was het Stenuit die zijn wiel als eerste over de eindmeet gooide. De 25-jarige Stenuit bezorgt zijn ploeg zo een derde zege in een week tijd, nadat Baugnies de Druivenkoers in Overijse gewonnen had en Leukemans de beste was in de GP Jef Scherens in Leuven.

Uitslag Schaal Sels

  1. Robin Stenuit - 197 km in 4u46'39"
  2. Olivier Naesen
  3. Tim Merlier - op 4"
  4. Tim Ariesen (Ned)
  5. Kevyn Ista
  6. Ralf Matzka (Dui)
  7. Jelle Wallays
  8. Gorik Gardeyn - 13"
  9. Edward Theuns - 16"
  10. Joeri Stallaert

Bekijk de overwinning van Stenuit en enkele foto's van het parcours:

Veldrijder Wout van Aert heeft zich vermaakt