Baugnies rondt ploegwerk af in de Druivenkoers

wo 26/08/2015 - 17:56 Jérôme Baugnies heeft de Druivenkoers op zijn palmares gezet. Hij reed samen met zijn Wanty-Groupe Gobert-ploegmaat Marco Marcato over de streep. De Italiaan gunde de Belg de zege. Sean De Bie werd enkele seconden later derde.

De Wanty-ploeg besloot op zo'n 40 kilometer voor de streep om de koers hard te maken. Baugnies, Marcato en favoriet Leukemans namen de boel op sleeptouw. Het pak scheurde en de 17 besten, waarbij ook die andere favoriet Tiesj Benoot, gingen ervandoor. 

Björn Leukemans ging voor een vijfde zege in Overijse, maar iedereen reed op zijn wiel. Even raakte hij weg met Benoot, maar het duo kreeg geen ruimte.

Marco Marcato en Sean De Bie raakten wel weg. Het duo bleef wel binnen schot en Baugnies overbrugde de kloof. Sean De Bie zat zo in de tang tussen twee Wanty-renners.

Op de laatste beklimming van het Schavei probeerde De Bie zijn kompanen te lossen, maar zonder succes. Weer bijgebeend kreeg De Bie een kramp en waren de vogels gevlogen.

Goeie ploegmaten Baugnies en Marcato maakten onder elkaar uit dat de Belg mocht winnen, en zo geschiedde. De Bie strandde op enkele seconden.

Baugnies: "Geweldig na een rotseizoen"

Baugnies was dolgelukkig. "Het is helemaal onverwacht. Ik kende al een rotseizoen tot nu en gisteren lag ik nog bij de osteopaat op de tafel met een geblokkeerde rug. Hilaire Van der Schueren moest echt op me inpraten om me te overhalen om hier te koersen."

Uitslag Druivenkoers:

1. Jérôme Baugnies
2. Marco Marcato (Ita)
3. Sean De Bie - op 8"