Dehaes is de snelste van een kopgroep in Zottegem

di 18/08/2015 - 17:00 Kenny Dehaes heeft de GP Stad Zottegem gewonnen. De Lotto-Soudal-renner toonde zich de snelste van een kopgroep van vier. Hij was sneller dan Antoine Demoitie, Oliver Naesen en Elias Van Breussegem.

In het eerste wedstrijduur werd 47 kilometer gereden. Met nog 65 kilometer voor de boeg vormde zich een kopgroep van veertien renners.

Dit is mijn tweede zege in een week. De conditie is dus uitstekend.
Kenny Dehaes

Voor Naesen, Dehaes, Van Breussegem en Demoitié ging het in de laatste plaatselijke ronde te traag. Zij sloegen een kloof en namen snel een halve minuut. Ter hoogte van de kasseizone aan de Paddestraat moest Van Breussegem zijn metgezellen laten rijden, maar de drie gingen elkaar beloeren, zodat hij weer kon aansluiten.

In de sprint met vier zette Dehaes zich van ver op kop. Demoitié kwam nog fel opzetten, maar Dehaes hield stand.Voor de renner van Lotto-Soudal is het de eerste zege van het seizoen. Op de erelijst volgt hij Edward Theuns op.

"Uiteindelijk heb ik nog met veel voorsprong gesprongen", zegt Dehaes. "Dit is mijn tweede zege in een week, na de kermiskoers in Heusden. De conditie is dus uitstekend."

Uitslag GP Stad Zottegem:

01. Kenny Dehaes - 190 km in 4u13'
02. Antoine Demoitie zelfde tijd
03. Oliver Naesen op 2"

04. Elias Van Breussegem - 7"
05. Sean De Bie - 18"
06. Joeri Stallaert 23"
07. Dylan Groenewegen (Ned)
08. Wouter Mol (Ned) - z.t.
09. Stef Van Zummeren
10. Mark McNally (GBr)