Roelandts spurt BK-kater (een beetje) van zich af in Roeselare

zo 05/07/2015 - 19:29 Jürgen Roelandts heeft zijn eerste overwinning van het seizoen op zak gestoken. De renner van Lotto-Soudal was de snelste in de GP Jean-Pierre Monseré. Hij klopte Jérôme Baugnies en Danny van Poppel in de sprint.

Jürgen Roelandts leek vorige week op het BK nog op weg naar de Belgische driekleur, maar liet zich in de sprint verrassend ringeloren door Preben Van Hecke. "Ik had liever vorige week zondag gewonnen, maar het is nu niet anders", zegt Roelandts.

"Vandaag is er de hele dag echt gekoerst. Uiteindelijk slaagden we erin om met een groepje van 19 renners weg te geraken uit de greep van het peloton", doet Roelandts het verhaal van de wedstrijd.

"Toen Jérôme Baugnies in volle finale aanging, ben ik er met Danny van Poppel, Jens Vandenbogaerde, Jens Keukeleire en Baptiste Planckaert naartoe getrokken. Ik kon op het gepaste moment de sprint aangaan en het zo halen voor Baugnies en Van Poppel."

Kersvers Belgisch kampioen Preben Van Hecke mocht zijn driekleur ook tonen in Roeselare. Van Hecke finishte als 19e, op 49 seconden van winnaar Roelandts.

Uitslag GP Jean-Pierre Monseré:

  1. Jürgen Roelandts 161 km in 3u41'17"
  2. Jérôme Baugnies z.t.
  3. Danny van Poppel (Ned)
  4. Jens Vandenbogaerde
  5. Baptiste Planckaert
  6. Jens Keukeleire op 5"
  7. Daan Hoeyberghs 25"
  8. Kenny Dehaes
  9. Bert De Backer 31
  10. Rob Leemans