Sander Armée zegeviert in de Heistse Pijl

za 06/06/2015 - 19:05 Het is een mooie dag voor Lotto-Soudal: André Greipel won in de Ronde van Luxemburg, Jürgen Roelandts is vader geworden en in de Heistse Pijl graaide Sander Armée de zegepraal mee. Armée kwam solo over de streep.

De Heistse Pijl kon dit jaar uitpakken met een fraai deelnemersveld. Met onder meer Tom Boonen, Jurgen Van den Broeck, Iljo Keisse en Thomas De Gendt kwam een flink aantal klinkende namen aan de start. Jürgen Roelandts was er niet bij in Heist-op-den-Berg: hij is zaterdag voor het eerst vader geworden (zie: Lees ook).

In de koers gingen de renners de finale in in twee groepen, het peloton was dan al uitgeteld. Voorin had Sander Armée het gezelschap van enkele snelle mannen. De renner van Lotto-Soudal wilde het niet tot een sprint laten komen en koos in de voorlaatste plaatselijke ronde het hazenpad.

Armée hield zijn inspanning vol tot aan de streep en mocht het zegegebaar maken. Achter Armée won Nikolas Maes de sprint voor de tweede plaats, Tom Van Asbroeck finishte op de derde plaats.

"Ik wist dat ik in een sprint met dat gezelschap absoluut geen kans zou maken op de eindzege. Daarom ook dat ik iets wou proberen", aldus Armee. "Op iets meer dan twintig kilometer demarreerde ik. Gelukkig kon ik het uitzingen tot het einde, al had ik niet veel voorsprong meer over aan de streep."

Voor Armee was het pas zijn eerste seizoenszege. "De kop is eraf. Ik heb een goede Ronde van Italië achter de rug. Daar moest ik in functie van de ploeg rijden. Dat was hier dus niet het geval. Vandaar dat ik meeglipte met die vroege vlucht."

Uitslag Heistse Pijl

1. Sander Armée 170 km in 3u58'10"
2. Nikolas Maes op 2"
3. Tom Van Asbroeck z.t.
4. Haavard Blirka (Noo)  
5. Yoeri Havik (Ned)  
6. Laurens Sweeck  
7. Thomas De Gendt  
8. Gijs Van Hoecke  
9. Laurent Donnay op 8"
10. Timothy Dupont