Wanty-Groupe Gobert bouwt feestje in Frankrijk

za 18/04/2015 - 17:01 Tim De Troyer heeft in Frankrijk zijn eerste profzege behaald. Hij was de beste in de Tour du Finistère. De Troyers ploegmaat Jérôme Baugnies werd tweede.

Een Frans kwartet tekende voor de klassieke ontsnapping. De vier kregen zo'n vijf minuten van het peloton, maar op 50 kilometer van de streep was hun liedje uit. De hergroepering was het signaal voor een handvol renners om iets te proberen en de aanvalspogingen sloeg in het peloton in stukken.

Eeuwige aanvaller Thomas Voeckler zat vooraan en probeerde in zijn eentje iets te forceren, maar in de finale werd de Fransman toch weer gegrepen. Toen een groepje van acht renners de laatste kilometer indook, leek een sprint onvermijdelijk.

Maar Tim De Troyer had andere plannen. Hij sloop weg uit het groepje en profiteerde van het geaarzel achter zich. De 24-jarige Belg hield zijn inspanning vol tot aan de streep, goed voor zijn eerste profzege. Zijn ploegmaat Jérôme Baugnies zorgde voor de kers op de taart door de sprint om de tweede plek te winnen.

"Aan de voet van de laatste klim heb ik aangevallen", zegt De Troyer. "Ik speelde meteen alles of niets en had snel een mooie voorsprong. Dit is echt een mooie overwinning, hier ga ik van genieten."

Uitslag Tour du Finistère (1.1):

  1. Tim De Troyer 189 km in 4u48'42"
  2. Jérôme Baugnies op 9"
  3. Julien Simon (Fra) z.t.
  4. Alexandre Geniez (Fra)
  5. Julien Antomarchi (Fra)
  6. Maxime Renault (Fra)
  7. Frederik Backaert
  8. Jonathan Hivert (Fra)