Bouhanni spurt het snelst in GP Denain

do 16/04/2015 - 16:34 Nacer Bouhanni heeft net als vorig jaar de GP Denain gewonnen. De Fransman van Cofidis spurtte in eigen land sneller dan onze landgenoot Boris Vallée en Rudy Barbier. Timothy Dupont is met een negende plaats de tweede Belg in de top tien.

Een kopgroep van drie renners, met daarbij Ludwig De Winter, reed na 70 kilometer koers weg uit het peloton. Met een voorsprong van drie minuten begonnen de vluchters aan de drie plaatselijke ronden van 21 kilometer.

Met nog 16 kilometer voor de boeg moest De Winter afhaken. Het peloton had goed gerekend en op vier kilometer van de aankomst was ook het liedje van de laatste vluchter, Alexander Geniez, uit.

In de traditionele massasprint stond er geen maat op Nacer Bouhanni, die zo zichzelf opvolgt op de erelijst en zijn derde overwinning van het seizoen boekt. Boris Vallée werd tweede, Rudy Barbier derde. Naast Vallée eindigde nog een andere Belg in de top tien. Timothy Dupont legde beslag op de negende plaats.

Bouhanni: "Nu even rust en dan opbouwen naar de Tour"

 • Nacer Bouhanni: "Ik kon vandaag op een geweldige trein rekenen die de sprint voor mij heeft aangetrokken. Even kwamen die van Lotto-Soudal nog opzetten, maar dan ging het weer sneller bij mijn teamgenoten en moest ik het de laatste 200 meter maar zelf afmaken. Ik ga nu wat genieten van een welverdiende rust en dan begin ik op te bouwen naar de Tour de France. Daar zal ik me kunnen meten met de beste sprinters van de wereld."
 • Boris Vallée: "De ploeg is de hele dag in de weer geweest voor mij omdat we wisten dat deze wedstrijd wel eens zou kunnen uitmonden in een massasprint. Onder anderen Jasper De Buyst heeft ervoor gezorgd dat ik in het wiel van Bouhanni de sprint kon aanzetten. Misschien heb ik net iets te lang gewacht om mijn eindspurt in te zetten, waardoor ik op het einde iets te kort kwam om Bouhanni nog te remonteren. Het was mogelijk om te winnen, maar ik heb we wat misrekend. Ik keer dan ook met gemengde gevoelens terug uit Frankrijk."

Uitslag

 1. Nacer Bouhanni (Fra) 204 km in 4u29'25"
 2. Boris Vallée - allen zelfde tijd
 3. Rudy Barbier (Fra)
 4. Raymond Kreder (Ned)
 5. Samuel Dumoulin (Fra)
 6. Alexis Bodiot (Fra)
 7. Nicola Ruffoni (Ita)
 8. Lorenzo Manzin (Fra)
 9. Timothy Dupont
 10. Bryan Coquard (Fra)

Tweets: