Eindzege Yves Lampaert komt niet meer in gevaar

zo 08/03/2015 - 16:12 Yves Lampaert (Etixx-Quick Step) heeft de Driedaagse van West-Vlaanderen op zijn naam geschreven. Zijn eindoverwinning kwam niet meer in gevaar in de laatste rit. Die ging naar de Nederlander Danny van Poppel (Trek Factory Racing) na een groepssprint.

De slotrit in deze Driedaagse van West-Vlaanderen stuurde de renners opnieuw de heuvels in. Elf hellingen moesten beklommen worden, met de Kemmelberg als meest klinkende naam.

Een vroege vlucht van zeven met onder andere Jimmy Engoulvent (Team Europcar), Jelly Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Louis Verhelst (Cofidis) kleurde de openingsfase van de etappe.

Ze kregen een maximale voorsprong van goed vier minuten, maar bij het ingaan van het plaatselijke circuit in en rond Ichtegem konden 17 renners de aansluiting verzekeren. Leider Lampaert had drie Etixx-Quick Step-ploegmaats bij zich en de voorsprong op het peloton groeide.

Uiteindelijk bleven 13 sterke mannen over en werd er gesprint om de dagzege. Danny van Poppel toonde zich daarin de sterkste voor Kris Boeckmans (Lotto-Soudal) en Michael Van Staeyen (Cofidis). Lampaerts eindzege kwam niet meer in gevaar. Ook de jongeren- en puntentrui zijn voor de jonge West-Vlaming.

Uitslag rit 2:

 1. Danny van Poppel (Ned) 184km in 4u21'52"
 2. Kris Boeckmans z.t.
 3. Michael Van Staeyen
 4. Jean-Pierre Drucker (Lux)
 5. Gianni Meersman
 6. Rick Zabel (Dui)
 7. Roy Jans
 8. Maxime Daniel (Fra)
 9. Sean De Bie
 10. Baptiste Planckaert

Eindklassement:

 1. Yves Lampaert in 8u24'37"
 2. Anton Vorobjev (Rus) - 08"
 3. Jesse Sergent (NZl) - 12"
 4. Jan Barta (Tsj)
 5. Alexis Gougeard (Fra) - 14"
 6. Danny van Poppel (Ned) - 16"
 7. Jean-Pierre Drucker (Lux) - 17"
 8. Martijn Keizer (Ned)
 9. Christophe Laporte (Fra) - 20"
 10. Lukasz Wisniowski (Pol) - 21"

Lampaert: "Nooit gedacht dat ik zo snel al zou winnen"

Ploeg in vorm Etixx-Quick Step reed vandaag een bijzonder attente rit. Dat zag ook eindwinnaar Yves Lampaert. "We hebben met de hele ploeg de volledige rit gecontroleerd zoals voorzien. Ter hoogte van de kasseien van de Steenstraat versnelden we en kwam er een scheur in het peloton."

"Er kwamen nog enkele demarrages, maar de ploegmaats hebben er alles aan gedaan om mij in het geel te houden. Ik schrijf deze eindzege hoog aan. Het is mijn eerste seizoen bij de profs, maar ik had nooit gedacht dat ik zo snel al zou winnen."