Ligthart klopt drie Belgen in Marseille

zo 01/02/2015 - 16:45 Pim Ligthart heeft de GP La Marseillaise gewonnen. De Nederlander van Lotto-Soudal was in de straten van Marseille de snelste van een grote groep. Hij bleef onze landgenoten Kenneth Vanbilsen (Cofidis) en Antoine Demoitié (Wallonie-Bruxelles) voor.

Het goede weer in Zuid-Frankrijk inspireerde een groep van zes met onder andere Frederik Veuchelen (Wanty) tot een lange aanval. Het zestal kreeg een maximale voorsprong van meer dan tien minuten.

 

Belga

Onder impuls van AG2R en Bretagne-Séché Environnement kroop het peloton nadien dichterbij. Op vijftien kilometer van het einde werden de laatste vluchters ingelopen en was alles te herdoen.

Sean De Bie (Lotto-Soudal) en oude rot Davide Rebellin (CCC) probeerden het nog met een ultieme uitval, maar het was De Bie's ploegmaat Pim Ligthart die uiteindelijk de armen in de lucht mocht steken.

In een groepssprint bleef de Nederlander drie jonge Belgen voor. Vanbilsen, winnaar van vorig jaar, Demoitié en Planckaert kwamen net te kort. Hivert vervolledigde de top vijf.

Uitslag:

01. Pim Ligthart (Ned)
02. Kenneth VANBILSEN
03. Antoine DEMOITIE
04. Baptiste PLANCKAERT

05. Jonathan Hivert (Fra)
06. Marco Marcato (Ita)
07. Edward THEUNS
08. Maxime Renault (Fra)
09. Benjamin Giraud (Fra)
10. Amets Txurruka (Spa)
11. Maxime VANTOMME