Johan Bruyneel is weg bij RadioShack

vr 12/10/2012 - 17:41 Update: vr 12/10/2012 - 18:26 Het is officieel: Johan Bruyneel is niet langer de manager van het RadioShack-team. "In onderling overleg hebben RadioShack en Bruyneel besloten om een einde te maken aan hun samenwerking", luidt het in een persbericht.

De zaak-Armstrong

"In het licht van de getuigenissen in het Usada-rapport voelen beide partijen dat deze beslissing nodig is. Bruyneel kan het team niet langer op een efficiënte en comfortabele manier leiden", meldt RadioShack.

Zijn vertrek is wenselijk om de sereniteit en cohesie binnen het team te vrijwaren
RadioShack

"Zijn vertrek is wenselijk om de sereniteit en cohesie binnen het team te vrijwaren", stelt het Luxemburgse team.

"RadioShack wenst Bruyneel te bedanken voor zijn vastberadenheid en toewijding sinds zijn komst bij het team", is de voorlaatste paragraaf in het communiqué.

De laatste paragraaf is voor het team de belangrijkste. Daarin benadrukt RadioShack dat "het onderzoek van Usada niet handelt over de activiteiten van Bruyneel als manager van RadioShack. Bruyneel betwist de geldigheid van het Usada-procedures alsook de beschuldigingen aan zijn adres."

Bruyneel was sinds 2009 manager van RadioShack. Eerder was hij aan de slag bij US Postal, Discovery en Astana. Samen met Lance Armstrong won hij zeven keer de Tour. In het rapport van het Usada staat dat Bruyneel jarenlang dopinggebruik organiseerde in zijn ploegen.